Observator Transilvan
Satu mare

1 Decembrie: Zi de sărbătoare, de simtire romaneasca la Satu Mare (Fotogalerie)

Întreaga simtire romaneasca sarbatoreste azi, 1 Decembrie „Ziua Naționala a Romaniei”. Cu acest prilej, Satu Mare a îmbrăcat straie de sărbătoare, iar satmarenii au ieșit cu mic, cu mare, sa participe la marele festin.

Manifestarile dedicate „Zilei Naționale a Romaniei” au început la ora 11.30, cu depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu, apoi de la ora 11.45 s-au depus coroane la bustul lui I.C. Brătianu. De la ora 12.00, tot în municipiul Satu Mare, la bustul lui Iuliu Maniu au fost depuse coroane de flori. De la ora 12.15 depunerile au continuat la statuia Eroului Necunoscut din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ceremonialul militar şi religios, cu alocuţiuni şi depuneri de coroane a început la ora 12.30 în faţa statuii dr. Vasile Lucaciu din parcul din Piața Libertății. La evenimentul de astăzi au participat oficialitati locale și judetene, directori de institutii dar și mii de satmareni. Suita de manifestari a fost „incoronata”, la ora 13.00 de parada militară urmată de defilarea portului popular, în Piața Libertății din municipiul reşedinţă de judeţ.

Evenimentul a fost organizat de către Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, respectiv de către Garnizoana Satu Mare.


https://www.amsieu.ro

Related posts

Mostenitori pusi pe drumuri. Probleme cu retrocedarea

observator

Este cel mai mare pelerinaj din Transilvania

observator

Peste 100.000 de persoane au trecut granița în ultimele 24 de ore

observator