Observator Transilvan
Bihor

5 Tone de tutun de narghilea, reținut de inspectorii vamali din cadrul Autorității Vamale Române împreună cu polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni, de la un cetățean bulgar care erau transportate cu un autotren cu semiremorcă.

Duminică, 31 iulie a.c., inspectori din cadrul Autorității Vamale Române – Biroul de Combatere a Traficului Ilicit cu Produse din Tutun împreuna cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului ilicit cu produse din tutun.

În cadrul acțiunii, echipa comună de control a identificat în trafic, în Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, pe sensul de ieșire din țară, un bărbat de 44 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria,  cu care transporta piese auto și 5.004 de kilograme de tutun aromat pentru narghilea, provenit de la o societate expeditoare din Turcia, aceste marfuri fiind în regim vamal de tranzit cu destinația Polonia.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În urma verificării documentelor vamale și de transport prezentate de conducătorul autotrenului reprezentanților Autorității Vamale Române și polițiștilor, a reieșit faptul că firma destinatară a tutunului de narghilea din Polonia este o firmă fictivă, nefiind înregistrată în evidențele autorităților din Polonia. Totodată, s-a constatat că, în  documentele vamale de tranzit figura înscrisa o firma din Odesa, Ucraina, iar itinerariul de tranzit declarat a fost Turcia – Bulgaria – Romania – Ungaria – Slovacia – Polonia, creându-se astfel suspiciunea că datele înscrise în documentele de transport sunt false pentru a crea premisa înstrăinării mărfii în tranzit pe teritoriul unuia dintre statele menționate anterior.

Întraga cantitate de tutun a fost reținuta de reprezentanții Autorității Vamale Române.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române și al Direcției Regionale Vamale Cluj.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Peste 230 de participanți la trafic care nu au respectatlegislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune, în ultimele 24 de ore. 187 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

Man Cristina

Harta cabinetelor de vaccinare cu Astra Zeneca

observator

Șuncuiuș – pe cărări de munte

observator