Observator Transilvan
Brasov Tehnologie Turism

Aplicație care ajuta turistii, în țara Fagarasului

Primăria Făgăraș a lansat prima aplicație digitală pentru dispozitivele mobile. Făgăraș City App a fost creată la inițiativa unui cetățean și finanțată prin procesul de bugetare participativă 2019. Localnicii și turiștii au acum un nou canal de informare și de comunicare cu autoritățile, iar afaceriștii locali au un nou mijloc de promovare.

Aplicația funcționează ca un ghid digital și poate fi instalată, gratuit, din Google Play sau App Store pe dispozitivele electronice mobile (telefoane, tablete). Gândită să vină în sprijinul cetățenilor, aceasta oferă posibilitatea de a anunța rapid și ușor autoritățile locale să intervină pentru rezolvarea situațiilor administrative din oraș. În secțiunea „Sesizări incidente” pot fi semnalate problemele de pe domeniul public, de mediu, din trafic, referitoare la transportul în comun etc. Într-un formular electronic simplu, orice persoane poate să amplaseze locul vizat pe o hartă interactivă (dacă este cazul), să ofere detalii și să atașeze fotografii reprezentative sesizării.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Mai mult, șoferii vor putea afla în timp real unde au loc sau urmează să se desfășoare lucrări, pentru a putea evita zona. De asemenea, aplicația oferă părinților sugestii pentru petrecerea timpului liber a copiilor și o secțiune de noutăți cu informații transmise de autoritățile locale.

Noua aplicație este și ghid digital, iar utilizatorii pot găsi ușor rutele și obiectivele turistice, atracțiile naturale, unități de cazare, diverse afaceri locale, magazine, informații despre transport, agenda evenimentelor (concerte, petreceri, filme, teatre, workshopuri, sport).

https://www.amsieu.ro

Related posts

Tarom reia cursele Cluj-Napoca – Bucuresti

observator

Concerte în aer liber, în curţile bisericilor şi cetăţilor fortificate

observator

Bilete de tren mai ieftine în weekend

observator