Observator Transilvan
Alba

Rezultatele perchezitiilor din Alba

In urma perchezițiilor care au avut loc azi, 26 august, la persoane bănuite de înșelăciune prin internet, polițiștii din Alba au indisponibilizat peste 4.000 de euro, peste 8.500 de lei și bunuri care ar proveni din activitatea infracțională. 15 persoane au fost conduse la audieri la sedul poliției.

Astfel, au fost indisponibilizate produse electronice, electrocasnice, de uz gospodăresc, articole sportive, produse cosmetice, jucării, articole vestimentare, tablete, telefoane și cartele telefonice, 4.030 de euro și 8.519 lei.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au fost conduse 15 persoane care vor fi audiate și față de care vor fi dispuse măsuri legale.

Reamintim că, la data de 26 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 17 percheziţii, toate în județul Alba (în comunele Șona, Jidvei și în municipiul Blaj), la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune. 

Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca și modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii.  

La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind, telefonic, cu curierul, alte locuri de întâlnire.   

În acest fel, ar fi fost înșelate peste 70 de societăți, care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei. 

Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

A violat o tanara

observator

Este cel mai mare pelerinaj din Transilvania

observator

11 oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești

observator