Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu Tehnologie

Primariile și școlile vor cumpăra tablete. Executivul le deconteaza

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă la Bistrița că tabletele pentru elevi pot fi cumpărate de către autoritățile locale și școli, iar ulterior vor fi decontate de către guvern.

Pentru o parte din tablete o să încheiem noi contractul în cadrul licitației. Din păcate, se vede că orice licitație se face la nivel național, mai ales prin ONAC, nu se finalizează integral. Toate tabletele care( sic!) le achiziționăm le vom transmite. Dacă nu vor exista suficiente tablete transmise de la nivel guvernamental am prevăzut această situație. Guvernul a adoptat ordonanța prin care am alocat 175 de milioane de euro către autoritățile locale, le decontăm în limita a 100 de milioane de euro cheltuielile cu tabletele. Gândiți-vă că se pot achiziționa de către autoritățile locale 500.000 de tablete, lor le este mult mai ușor, pentru că la nivelul localității nu ai cantitățile uriașe pe care trebuie să le achiziționăm noi”, a spus Ludovic Orban, care a precizat că școlile pot cumpăra și ele tablete dacă se înțeleg cu primăria.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com
https://www.amsieu.ro

Related posts

Virusul din China ne baga în sperieti

observator

Unii isi vand voucherele de la Rabla pe internet

observator

Cum va fi vremea în Mures?

observator