Observator Transilvan
Salaj

Sute de pacienți salvați de elicopterul SMURD de la Jibou

Peste 400 de pacienţi au fost salvaţi pe calea aerului de către elicopterul din cadrul Punctului de Operare Aeromedical (POA) SMURD din Jibou, în primul an de funcţionare, aducând un plus de importanţă atât morală, cât şi strategică pe harta României.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj precizează, într-o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook, faptul că POA Jibou împlineşte pe 10 septembrie un an de la înfiinţare, timp în care au fost executate aproape 700 de ore de zbor, 419 pacienţi au fost salvaţi pe cale aerului şi au fost executate 507 misiuni.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

„În acest prim an de activitate au fost executate misiuni complexe, la limita atât din punct de vedere operaţional, cât şi din punct de vedere al situaţiei medicale, misiuni care au evidenţiat POA Jibou la nivel naţional ca fiind o bază de operare aeromedicală nouă, dar cu o activitate intensă. În relativ scurta perioada de la înfiinţare a fost executat un număr de 4 misiuni umanitare în zona montană, greu accesibilă, din care două misiuni au fost misiuni de căutare salvare. Pe parcursul celor 694 de ore zburate, au fost şi situaţii deosebite ale căror gestionare a dus la aterizarea în siguranţă a aeronavelor urmată de repunerea în stare de disponibilitate într-un timp foarte scurt. Cel mai important eveniment a fost cel în care elicopterul de la POA Jibou a aterizat de urgenţă fără unul dintre motoare pe aeroportul din Cluj-Napoca în deplină siguranţă”, se arată în postarea menţionată.

Reprezentanţii ISU Sălaj amintesc două dintre misiunile dificile ale piloţilor de pe elicopterul SMURD.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

4 zile libere pentru angajati

observator

Colegiile Militare: Testele grila la matematica și romana, anulate

observator

Se reia activitatea de tratament balnear începând cu data de 24 iunie

observator