Observator Transilvan
Arad

Șef nou la SJA Arad

Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Arad din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) are șef nou. Poreclit de presa timișoreană „Incoruptibilul”, comisarul șef Cosmin Florin Canavea a fost împuternicit pentru o perioadă de trei luni la conducerea SJA Arad a DGA.

Fostul și eternul șef al SJA Arad, Vitia Mereanu, s-a pensionat din această funcție în luna decembrie a anului trecut, iar în locul său a fost împuternicit un alt ofițer.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Schimbările de la conducerea SJA Arad din cadrul DGA nu au fost mediatizate. După expirarea împuternicirii șefului interimar a SJA Arad, în 11 septembrie, pe această funcție a fost împuternicit comisarul șef de poliție Cosmin Florin Canavea, fapt confirmat telefonic și de către reprezentanții DGA – Structura Centrală.

Cine este Cosmin Florin Canavea? Ei bine, presa din Timișoara l-a denumit „Incoruptibilul”. Și asta după ce comisarul șef a sesizat mai multe nereguli la nivelul conducerii IPJ Timiș, astfel că a decis să acționeze. Cu ajutorul său – și al DNA Timișoara – în 2016, șeful Poliției Timiș a fost inculpat într-un dosar de corupție în care a mai fost vizat șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, dar și șeful unui clan ţigănesc din Lugoj şi un fost procuror, devenit avocat. Conform procurorilor DNA, Canavea s-a decis să denunţe grupul infracţional imediat după ce şi-a dat seama că se află în faţa unui act de corupţie. Potrivit presei, Canavea a devenit „persona non grata” printre colegii din Poliția timișoreană, ceea ce l-a determinat să ceară detaşarea. Comisarul șef și-a întocmit un raport pentru mutarea la Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, însă, ulterior, ofițerul a fost numit într-o funcţie de şef birou la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Adrian Șimon, desemnat inspector șef al IPJ Arad

observator

DNA face angajari

observator

Cine este muncitorul care a murit dupa ce a cazut de pe acoperisul salii de sport

observator