Observator Transilvan
Satu mare Turism

Investitii mari in turismul din Carei

Municipiul Carei va beneficia de o finanțare nerambursabila de 150.000 de euro în vederea realizării documentației tehnice integrale, incluzând toate studiile de specialitate, aferente investiției „Dezvoltarea integrată și durabilă a patrimoniului și turismului cultural în municipiul Carei – Complex Castel Karolyi și Parc dendrologic”. Primăria Carei va trebuie să asigure o cofinanțare de 2%.

Aceste documentații tehnice vor sta la baza unei cereri de finanțare în valoare de 10 milioane de euro, care va fi depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027, anunță primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Am convingerea că, pe baza acestor documentații, vom întocmi un proiect frumos, prin care vom reabilita turnul de apă și casa slugilor, dându-i acesteia din urmă o destinație utilă. Vom continua dotarea și reabilitarea parcului dendrologic. Ne propunem ca o parte din finanțare să fie investită în continuarea reabilitării castelului, începând de la pivniță până la etajul doi. De asemenea, vrem să investim sume importante în modernizarea și dotarea muzeului”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Castelul Karolyi din Carei este în prezent unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Satu Mare, zeci de mii de turiști din țară și străinătate trecându-i pragul în fiecare an.

Castelul nostru este o adevărată bijuterie și acum. Închipuiți-vă ce frumos va fi peste câțiva ani de zile, după o investiție de zece milioane de euro prin acest proiect din fonduri europene. Nu numai castelul, ci întregul complex din jurul său. O asemenea investiție de anvergură va atrage și mai mulți turiști în orașul nostru”, a adăugat primarul Kovacs.

https://www.amsieu.ro

Related posts

S-a votat în consiliu. Suflu nou la Filarmonica

observator

Poți câștiga peste 1 milion de euro. Ce ai face cu atâția bani

observator

Aproape 400 de persoane au intrat, in ultimele 24 de ore, in tara

observator