Observator Transilvan
Pastila de sanatate Satu mare

A decedat dr. Szilagyi Iosif, una din marile personalități ale medicinei sătmărene

După o scurtă, grea și nemiloasă boală, a decedat medicul Szialgyi Iosif, una din marile și luminoasele personalități ale lumii medicalei sătmărene.

Medic șef al Centrului de Diabetologie, Nutriție și Boli Metabolice din Satu Mare, doctorul Szilagyi Iosif a avut în grijă, a tratat câteva mii de pacienți sătmăreni,  dar și din alte județe,  care suferă de această grea și complicată a boală a ultimelor decenii. Foarte bine pregătit profesional, cu mult calm, stăpân pe sine, sfaturile, tratamentele indicate de dr. Szilagy au ajutat, au îmbunătățit starea de sănătate a multor sătmăreni, și nu numai, afectați de această gravă afecțiune.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

 Szilagyi Iosif s-a născut în anul 1954 fiind fiul unui alt reputat medic sătmărea, dr. Szialgyi Iosif senior, fost medic șef la Spitalul Municipal Satu Mare. 

 După studiile liceale efectuate la Liceul Mihai Eminescu Satu Mare, în anul 1979 a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureș.

 A devenit medic specialist în boli interne,  în anul 1985. După ce în intervalul 1988-1990 a urmat cursuri de specializare la Institutul Nicolae Paulescu din București și a dobândit în anul 1990 specializare în diabetologie.

În 1990 a devenit medic primar iar în anul 1999 a obținut titlul de doctor în medicină la Universitatea Iuliu Hațeganu din Cluj. De-a lungul anilor a obținut numeroase diplome și distincții ale unor celebre universități și institute de specilitate dn Europa și Statele Unite ale Americii.

A fost medic șef al secției de Boli Interne din cadrul Spitalului Municipal Satu Mare.

 A fost director al Spitalului Municipal Satu Mare în perioada 1992-1996 și director medical al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare în intrervalul 2001 – 2005.

În 1997, odată cu înființarea Centrului de Diabetologie, Nutriție și Boli Metabolice din Satu Mare, ca o recunoaștere a calităților, priceperii în tratarea acestei maladii, a fost numit a medic șef al acestei instituții. În această calitate a monitorizat,  a tratat, a ajutat de-a lungul anilor  foarte mulți  pacienți afectați de aceată boală. A publicat numeroase studii de specialitate, a fost implicat și a condus un număr de 16 studii clinice referitoare la eficiența unor medicamente în tratarea diabetului și a complicațiilor acestei maladii.

Prin decesul doctorului Szilagyi Iosif medicina sătmăreană suferă o grea și ireparabilă pierdere.

 Pe această cale conducerea SJU Satu Mare deplânge trecerea neființă a celui care a fost un om de mare calitate și un profesionist desăvârșit și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

https://www.amsieu.ro

Related posts

CFR Calatori suspenta 100 de trenuri ! Decizia intra in vigoare astazi !

observator

Mașina Poliției făcută zob. I-au cam îndoit tăblăria

observator

Hreanul detoxifica organismul. Vezi detalii aici

observator