Observator Transilvan
Maramures

Turiști rataciti prin munți

Acțiune de căutare – salvare desfășurată de SPJ Salvamont Maramureș azi noapte. a două grupuri de tineri aflați în drumeție în Munții Tibleș.

Grup de 4 persoane localizați cu ajutorul profesioniștilor de la STS în zona muntoasă dinspre Târlişua pe valea bradului. Din păcate aceștia nu au respectat indicațiile de a rămâne pe loc și după ore de căutare au fost găsiți într-o cu totul altă zonă, mult în județul vecin Bistrița Năsăud, teferi dar speriați.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Grupul al doilea format din 3 persoane a coborât de pe Țibleș trecând pe la crucea cu clopot la vârful cu crucea mică spre Arcer.

Au fost identificați de un sătean, participant voluntar ad-hoc la operațiune și coborâți până la o barieră a Ocolului Silvic din zona Suciu de Sus.

Ambele grupuri erau echipate total necorespunzător pentru o asemenea drumeție, fără lanterne sau frontale, folosind doar lumina telefonului mobil, încălțați cu pantofi sport, pantaloni scurți.

În momentul în care unul din grupuri a fost identificat și coborât în siguranță la mașina personală o persoană din grup a devenit extrem de obraznică jignind prin comportament și limbaj membrii echipelor de salvare acuzând viteză extrem de scăzută cu care au fost salvați.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cine trebuie sa faca testele de saliva in scoli ?

observator

Accident la Sighetu Marmatiei

observator

Erou și în timpul liber ! Un pompier din Baia Mare a salvat viețile unor clujeni ! (Foto)

observator