Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Ce obligații au angajatorii în cazul concedierilor colective

În cazul concedierilor colective, angajatorii au obligația să înștiințeze agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri.

De asemenea, angajatorii sunt obligați să acorde preaviz, conform prevederilor Codului muncii sau ale contractului colectiv de muncă, angajaților care urmează să fie disponibilizați.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În perioada preavizului, angajații vor participa la serviciile de preconcediere realizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, ori de alți furnizori de servicii de ocupare din sectorul public sau privat, acreditați, selectați în condițiile legii.

În vederea realizării serviciilor de preconcediere, angajatorii sunt obligați să înștințeze agențiile pentru ocuparea forței de muncă cu cel puțin 30 de zile calendaristice anteriore emiterii deciziilor de concediere.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Bugetul SJU, aprobat de consilierii judeteni

observator

Maramuresenii așteptați sa devină voluntari digitali

observator

Handbal: Se anunța meci tare ! Bistrita contra polonezilor din Lublin! (Foto)

observator