Observator Transilvan
Arad

Bust pentru Bujor Buda

Parcul „Bujor Buda” din municipiu a fost inaugurat la sfârșitul lunii mai și a devenit, în scurt timp, un punct de atracție în centrul Aradului.

Proiectul a fost realizat de către Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu două companii, una care a asigurat partea de proiectare și autorizare, iar o alta care a asigurat construcția și amenajarea efectivă (S.C. Stacons S.R.L., respectiv Rubio-Pro Copilărie, Pro Viaţă).

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Deși a existat o oarecare reticență față de acest proiect, arădenii având destule exemple de zone reabilitate de mântuială, amenajarea spațiului verde de pe Bulevardul Revoluției a primit multe aprecieri, încă de la deschiderea lui. Zona este destul de frecventată pe timp de vară, când trecătorii se mai opresc din drumurile lor pentru un moment de repaus, bucurându-se de umbra oferită din plin de arborii din parc.

De curând, în parc a apărut un soclu despre a cărui destinația Consiliul Județean Arad a făcut următoarea precizare, la finele săptămânii trecute: „Bustul lui Bujor Buda va fi amplasat în perioada imediat următoare, în parcul ce îi poartă numele, fiind obținute deja avizele necesare. Realizarea Parcului ,,Bujor Buda” a fost un proiect comun, în care s-au implicat Consiliul Județean Arad, firma APTIV, Asocialia Rubio Pro Copilărie, firma Stacons, precum și familia regretatului Bujor Buda, care a și susținut financiar realizarea bustului”.

Bustul arădeanului a fost amplasat în acest sfârșit de săptămână.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Incendiu la hotel. Angajatii s-au autoevacuat

observator

Peste 44.000 de persoane au trecut frontiera Romaniei în cursul zilei de vineri

observator

Cod galben de vant in Transilvania !

observator