Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad barfe Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Guvernul a prelungit starea de alerta

După o ședință de patru ore la Palatul Victoria CNSU a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Starea de alertă se prelungeşte pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie, potrivit decizie anunțate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul urmează să decidă în şedinţa de miercuri prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie, urmare a hotărârii de marţi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Hotărârea CNSU mai prevede că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Totodată, prin Hotărârea CNSU se propune ca evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise să fie interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ce priveşte programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în şedinţa CNSU s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

Related posts

„Ziua Naționala a Romaniei”, marcata de elevii din Botiz

observator

Accident mortal în Alba

observator

Se anunta canicula in mai multe zone din tara

observator