Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Alimente pentru creier

Studiile confirma legatura dintre dieta si sanatatea creierului: Iata cateva obiceiuri alimentare esentiale.

Vitamina B, nelipsita din meniu

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Fa-ti un obicei din a cunoaste ce alimente contin anumite vitamine si consuma-le regulat. Astfel, te vei asigura ca incluzi in alimentatia ta zilnica tot ce are nevoie corpul pentru a-si pastra sanatatea.

De exemplu, vitamina B12 este esentiala pentru teaca de mielina, invelisul protector al nervilor. Daca aceasta teaca este degradata, nervii isi pot pierde functia. Consum-o din ton, sardine, cereale si lapte vegetal fortificat, drojdie inactiva si oua.

Creierul tau si intregul corp au nevoie de energie, pe care si-o iau din glucoza. Aceasta se gaseste, in mare parte, in carbohidrati. La randul lor, si ei se impart in doua categorii: simpli si complecsi.

Carbohidratii simpli sunt cei din produse de patiserie, paine alba, chipsuri, cartofi prajiti. Acestia iti ofera un punct maxim de energie, dupa care te coboara mai jos decat inainte.

De aceea, este recomandat sa optezi pentru carbohidratii complecsi, gasiti in paste integrale si orez. Acestia elibereaza energia treptat, permitand creierului sa functioneze intr-un ritm normal.

Frunzele verzi iti mentin sanatatea creierului si chiar pot vindeca sistemul nervos de diferite afectiuni. Acestea contin un complex de vitamine, printre care B, C si E, precum si magneziu, esential pentru buna functionare a neurotransmitatorilor.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Bilant Covid – 30 noiembrie 2021

observator

Magazinele nealimentare cer certificatul verde la intrare

observator

S-a descoperit leacul pentru diabet ?

observator