Observator Transilvan
Mures

Polițist condamnat pentru luare de mita

Magistrații de la Curtea de Apel Târgu-Mureș au condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, un fost agent de poliție acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită.

Agentul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Secția 1 Poliție Rurală când ar fi comis infracțiunea. Conform reprezentanților Direcției Generale Anticorupție, în iunie 2018, agentul de poliție a tras pe dreapta un șofer pentru un control de rutină.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Agentul de poliție a descoperit că șoferul avea certificatul de înmatriculare suspendat, ITP-ul expirat, nu avea asigurare obligatorie valabilă și nu avea documente justificative pentru cantitatea de lemne transportată.

Agentul de poliție i-ar fi solicitat șoferului 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau.

Mai mult, agentul de poliție l-ar fi amenințat pe șofer că, dacă nu încasează banii respectivi, șoferul riscă să ajungă la închisoare, să se aleagă cu o amendă ridicată și să piardă atât mașina, cât și cantitatea de lemn transportată.

Șoferul a depus denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, iar lucrătorii de aici au început urmărirea penală care a dus, în cele din urmă, la condamnarea fostului agent de poliție.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Anunț de la Azomures

observator

Polițiștii trimiși la poligon, pentru a se familiariza cu noile pistoale

observator

Cum va fi viața după 15 mai

observator