Observator Transilvan
Harghita Mures

Afacere de familie cu cocaina și cannabis

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

În urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut faptul că suspecţii au procurat în mod ilegal, de la o farmacie de pe raza municipiului Bucureşti, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, ce necesită în mod legal prescripţie medicală specială.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Astfel, în perioada 2019-2020 suspecţii au comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din Romania, la preţuri semnificativ mai mari decât preţurile maximale de vânzare cu amănuntul, stabilite prin dispoziţiile legale.

În cauză s-a constatat faptul că lider al grupării infracţionale este o suspectă care a condus această activitate prin membrii de familie, în fapt cei doi fii ai acesteia şi cele două nurori.

Ca şi mod de operare, s-a stabilit faptul că suspecţii au deţinut mai multe pagini pe o reţea de socializare, fiecare pagină având denumirea unui medicament, pentru a fi facilitată găsirea acestuia.

Printre medicamentele comercializate de către suspecţi au fost identificate şi droguri de mare risc, respectiv Codeină, un drog susceptibil de a crea senzaţii haluconogene, dar şi multe efecte negative asupra organismului.

Tot în latura modului de operare se înscrie şi modalitatea de livrare a medicamentelor, printr-o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucureşti, societate ce deţine un contract de livrare încheiat cu o firmă de curierat care livrează medicamentele destinatarilor din Romania.

Pentru probarea întregii activităţi infracţionale, la data de 23.10.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Targu Mureş-SCCO Harghita au efectuat un număr de 23 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu, ocazie cu care au fost găsite, ca fiind deţinute ilegal, diferite cantităţi de medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, mai multe plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Incendiu la o construcție improvizată

observator

Paramedici din Harghita sar in ajutorul colegilor lor din Suceava

observator

Explozie ! O femeie a suferit arsuri (Foto)

observator