Observator Transilvan
Satu mare

Căpitanul Vlad Chiuzbăian, alături de grupul „Invictus România”

Ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei României a însemnat și ultima etapă a ”Ștafetei Veteranilor”. Activitatea a constat în parcurgerea distanței de 37 de km, pe traseul cuprins între sediul Batalionului 52 Geniu Tisa Satu Mare și Monumentul Ostașului Român de la Carei.

Pe o vreme neprielnică, grupul de 4 alergători însoțiți de voluntari care au pedalat pe biciclete, a parcurs distanța în aproape 3 ore și jumătate.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Evenimentul este organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, și participă alergători din viaţa civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

Evenimentul este  dedicat eroilor României şi spiritului de sacrificiu, curajului, rezistenţei şi ambiţiei militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

Acţiunea a presupus purtarea unei ştafete reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben şi roşu, prin alergare pe trei trasee (însumând peste 1.000 de kilometri), toate având ca destinaţie finală oraşul Carei, eliberat de sub ocupaţie străină la 25 octombrie 1944.

Traseele s-au reunit la Carei, de Ziua Armatei României, întregind drapelul tricolor.

Traseul albastru a acoperit vestul ţării şi a început din Reşiţa pe 21 octombrie, cu etape la Timişoara – 21/22 octombrie, Arad – 22/23 octombrie, Oradea – 23/24 octombrie şi Carei – 25 octombrie

Traseul galben a început în Tulcea pe 13 octombrie, a trecut prin Babadag – 13 octombrie, Constanţa – 13/14 octombrie, Călăraşi – 14/15 octombrie şi a ajuns în Bucureşti, în noaptea de 15/16 octombrie; a continuat prin Ploieşti – 16/17 octombrie, Braşov – 17/18 octombrie, Cincu – 18/19 octombrie, Sibiu 19/20 octombrie, Alba Iulia – 20/21 octombrie, Câmpia Turzii – 21/22 octombrie, Cluj-Napoca – 22/23 octombrie, Zalău – 23/24 octombrie şi a ajuns în Carei, în 25 octombrie

Traseul roşu – startul din Sighişoara pe 19 octombrie. Traseul a inclus Târgu Mureş – 19/20 octombrie, Vatra Dornei – 20 octombrie, Bistriţa – 20/21 octombrie, Dej – 21/22 octombrie, Baia Mare – 22/23/24 octombrie, Satu Mare – 24/25 octombrie şi Carei – 25 octombrie.

În drumul lor, de la Batalionul 52 Geniu “Tisa” din Satu Mare, până la Monumentul Ostașului Romând din Carei, voluntarii invictus sătmăreni au adus onorul eroilor neamului, la monumentele dedicate acestora, întâlnite pe traseu.

La final, colegul nostru, cpt. Vlad Chiuzbăian ne a declarat: ”Am participat cu drag la alergare, alergând cu gândul la militarii răniți în teatre de operații. Sper că efortul echipei de azi, să fie simțit ca o recunoaștere a jertfei făcute de eroii neamului românesc, de ieri și de azi”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Related posts

Concursul “Drumul spre celebritate” își mărește zestrea de premii !

observator

196 locuri de muncă vacante oferite de către AJOFM Satu Mare

observator

Când se reiau cursele Tarom Satu Mare – Bucuresti ?

observator