Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Suport alimentar pentru anteprescolari și prescolari

Parlamentarii propun ca în unitățile de învățământ antepreșcolar – preșcolar de stat să se acorde un suport alimentar zilnic, în limita unei valori zilnice de 15 lei / antepreșcolar sau preșcolar.

Propunerea legislativă pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase în unităţile de învăţământ antepreşcolar şi preşcolar de stat, particulare şi confesionale, autorizate sau acreditate, a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 26 octombrie.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

România continuă să aibă cel mai mic procent de copii cu vârsta sub trei ani care merg la creșă, potrivit datelor publicate de Eurostat pentru anul 2019. În aceste condiții, cca. 42% dintre copii sunt îngrijiți cu ajutorul bonelor, bunicilor, al rudelor, prietenilor, vecinilor, din diferite motive: fie doresc o îngrijire specială pentru copii, fie nu există suficiente locuri în creșe și grădinițe, fie statul nu susține financiar aceste servicii, părinții neputând acoperi în integralitate toate costurile. Situația este oarecum asemănătoare și în învățământul preșcolar, unde gradul de cuprindere al copiilor în grădinițe este departe de țintele de dezvoltare la care ar trebui să ajungă România, unul dintre factorii care contribuie la această stare a lucrurilor fiind situația economică a familiilor din care provin copiii și costurile suplimentare pe care aceștia ar trebui să le acopere: contravaloarea alimentației în creșele/grădinițele de stat, alte taxe suplimentare în creșele/grădinițele particulare”, se precizeză în expunerea de motive a proiectului.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Barbat gasit fara suflare in Micro 16

observator

A murit strivit de un copac

observator

Peste 2.300 de scoli din tara, cu WC-urile in curte