Observator Transilvan
Maramures

Localitățile Groși și Satu Nou de Jos vor fi carantinate zonal

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a primit Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat Dr. Raed Arafat nr. 4659784/2020 privind instituirea carantinei zonale în localitațile Groși și Satu Nou de Jos, începând cu data de 2 noiembrie a.c., ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile, a declarat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a hotărât stabilirea unor măsuri și responsabilități în aplicarea Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr.4659784/2020.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Aceste măsuri și responsabilități prevăd: asigurarea dezinfecției periodice a spațiilor publice după un calendar bine stabilit de Direcția de Sănătate Publică a Județului Maramureș; implicarea medicilor de familie de pe raza comunei în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor carantinate/izolate la domiciliu/locația declarată; acordarea asistenței medicale a populației din zonă; colectarea deșeurilor și asigurarea funcționării continue a serviciilor de utilități publice; asigurarea continuității aprovizionării cu alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate; identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în cele două localități și introducerea acestora în bazele de date dedicate. Cabinetele medicale și cabinetele stomatologice își vor desfășura activitatea doar pentru pacienții care au domiciliul/reședința în comună.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Se inaspresc restrictiile

observator

Polițiștii, dotați cu bodycam-uri

observator

Fara apa pe o strada din Baia Sprie

observator