Observator Transilvan
Alte stiri Pastila de sanatate

De câte ori pot fi spălate și refolosite măștile chirurgicale de UNICĂ folosință!

Asociația consumatorilor «UFC – Que choisir» a publicat rezultatele unui studiu care arată că 3 tipuri de măști chirugicale spălate la mașină, la 60 de grade și călcate, își păstrează peste 90% din capacitatea de filtrare. Autorii studiului sunt de părere că măștile medicale spălate și refolosite sunt mai eficiente decât măștile confecționate din materiale textile.

FRANCK ATTIRA, membru al Asociației Consumatorilor: “Capacitatea lor de filtrare şi de aerisire rămâne intactă sau complet satisfăcătoare pentru utilizare.”

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

FREDERIC DIONNET, cercetător: “Este un produs strategic şi, aşa cum am văzut în vârful crizei, nu a fost aşa. Iar reciclarea lor este o metodă bună de a nu depinde de alte ţări care le fabrică.”

Academia franceză de medicină este prudentă atunci când se vorbește despre refolosirea măștilor chirugicale spălate și nu recomandă acest lucru până când nu vor exista studii validate.

BRUNO GRANDBASTIEN, medic: “Măştile de unică folosinţă sunt garantate pentru o singură utilizare. Orice refolosire făcută fără acordul producătorului este un risc pentru utilizatori. Măştile din material textil sunt lavabile, sunt sigure în condiţiile unui număr recomandat de spălări.”

Franța este din nou carantină din cauza numărului mare de contaminări, iar masca este obligatorie în toate spațiile închise și deschise.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Covid Romania: 16.178 de decese !

observator

Atentionare de calatorie: Cod galben de ploaie si ninsoare

observator

Doi satmareni pe podiumul Cupei Romaniei la spada juniori

observator