Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Vitamina D poate reduce riscul de COVID-19?

Un alt studiu recent care a inclus 11.321 de persoane din 14 țări a demonstrat că suplimentarea cu vitamina D a scăzut riscul de infecții respiratorii acute atât la cei care au avut un nivel deficitar și adecvat de vitamina D. În general, studiul a arătat că suplimentele cu vitamina D au redus riscul de a dezvolta cu 12% de a dezvolta infectii respiratorii. Efectul protector a fost cel mai puternic la cei cu niveluri scăzute de vitamina D.

Mai mult, analiza a constatat că suplimentele de vitamina D au fost cele mai eficiente în protejarea împotriva infectiilor respiratorii atunci când sunt administrate zilnic sau săptămânal în doze mici și mai puțin eficiente atunci când sunt luate în doze mai mari, la distanță mare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

De asemenea, s-a demonstrat că suplimentele cu vitamina D reduc mortalitatea la adulții în vârstă, care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta boli respiratorii, cum ar fi COVID-19.

Mai mult, deficitul de vitamina D este cunoscut pentru a îmbunătăți un proces cunoscut sub numele de „furtuna de citokine”. Citokinele sunt proteine ​​care fac parte integrantă din sistemul imunitar. Acestea pot avea atât efecte pro-inflamatorii, cât și antiinflamatorii și pot juca roluri importante, ajutând la protejarea împotriva infecțiilor și a bolilor. Cu toate acestea, citokinele pot induce, de asemenea, leziuni tisulare în anumite circumstanțe.

O furtună de citokine se referă la eliberarea necontrolată de citokine pro-inflamatorii care are loc ca răspuns la infecție sau la alți factori. Această eliberare excesivă și neregulată de citokine duce la deteriorarea severă a țesuturilor și îmbunătățește progresia și severitatea bolii. De fapt, este o cauză majoră a insuficienței multiple a organelor și a sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS), precum și un factor important în progresia și severitatea COVID-19.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Cum se manifestă alergia la frig?

observator

Cum sa alegi carnea

observator

Cum deosebesti mierea naturala de cea contrafacuta ?

observator