Observator Transilvan
Life Satu mare

Expozitie la castel de Ziua Nationala si concert coral online

Joi, 26 noiembrie, la Castelul Karolyi din Carei, a fost  deschisă expoziția Direcției de Cultură Carei, cu reproduceri fotografice reprezentând atât marile personalități care au contribuit activ la înfăptuirea statului național unitar român, cât și delegații la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918 din Cercul Electoral Careii Mari.

Expoziția cuprinde imagini cu: Regele Ferdinand I, Regina Maria, Iuliu Maniu, Iuliu Hossu, Vasile Lucaciu, Miron Cristea, Pantelimon Halippa, Vasile Goldiș, Ion I. C. Brătianu, Ștefan Cicio-Pop și cu delegații din Carei la Marea Unire: Cornel Popp, Corneliu Abrudan, Valentin Vanca, Demetriu Coltău, Romul Marchiș, George Indrea.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Au mai fost expuse o copie a Credenționalului din zona Careiului, o listă cu numele celor aleși în „Consiliul Național Român” al plășii Carei și consiliile naționale române comunale, în cadrul Adunării populare din 18 noiembrie 1918 din Sala Mare a Primăriei și alte imagini reprezentative pentru Marea Unire.

Expoziția poate fi vizionată până la mijlocul lunii decembrie, de marți până duminică, între orele 9-16.

Celor pasionați de muzica corală, Direcția de Cultură Carei le oferă posibilitatea vizionării online a unui spectacol coral, care a avut loc cu ocazia Zilei Naționale a României în anul 2016, la Castelul Károlyi, la care au participat: Corala bărbătească Armonica, Corul Bisericii Ortodoxe Sf. Dimitrie din Carei și Corala Preoțească a Protopopiatului Ortodox Român Carei, formația de dansuri Club Dance și recitatori de la Centrul Cultural Carei. Dirijori: Ioan Tordoi, Leontina Roșca, Mariana Vulcan. Instructori: Cătălina Curceanu și Adrian Ștefănuți (prezentator). Organizator: Bogdan Georgescu.

Spectacolul poate fi vizionat pe canalul de youtube al Direcției de Cultură Carei și pe pagina de facebook: Carei-Cultură.

Spectacolul poate fi vizionat pe canalul de youtube al Direcței de Cultură Carei și pe pagina de facebook: Carei-Cultură sub denumirea ”Spectacol coral dedicat Zilei Nationale a României, Carei, 2016, Castelul Karolyi”.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Album de jazz lansat la teatru

observator

Aproape 2000 de satmareni s-au vaccinat

observator

Anunt de la AJOFM

observator