Observator Transilvan
Alte stiri Tehnologie

Pasaport Covid. Pentru ce va fi bun ?

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare.

Un program – pilot va începe încă din acest an, iar aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor și începând cu luna aprilie 2021 pentru Android.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Poate fi pașaportul Covid o soluție viabilă pentru industria aviatică? Despre aceste aspecte a vorbit Cezar Osiceanu, pilot de linie cu o experiență de zbor de 40 de ani.

Ideea vine pe fondul unei necesități de verificare rapidă a pasagerului. Doar că avem, de asemenea, alte trei probleme. Cine face acest sistem? Cine îl coordonează? Cum va fi el valabil pentru a fi înscrise datele respective, pentru că avem și GDPR.

Ideea este bună. Pandemia a forțat digitalizarea și venim cu această provocare sistemică, acest pașaport. Ideea e bună, dar ne lovim de aceste aspecte. Nu știu dacă v-ar conveni să se afle despre dumneavoastră că ați fost vaccinat sau bolnav. Nu putem obliga oamenii să se vaccineze”, a spus pilotul.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Câte zile libere de la stat vor avea românii anul următor

observator

Dacia cu motor de Mercedes. Cât costă

observator

Miniștrii apărării s-au întâlnit în Polonia

observator