Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Turism

Tunurile de zăpada, pregătite

Tunurile sunt pregătite și funcționează. Sperăm ca temperaturile scăzute să se mențină cât mai mult. Așteptăm cu nerăbdare să zburde schiorii pe Pârtia Cocoș”, este mesajul postat pe Facebook.

In ultima perioadă de mandat al fostului primar, municipalitatea a plătit 15.000 de lei pentru servicii de revizie a telescaunului și teleschiului aferente pârtiei de schi, peste 131.000 de lei pentru un nou tun de zăpadă și 36.000 de lei pentru un turn necesar fixării tunului.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pârtia Cocoş din Wonderland – Unirea, obiectiv pe care Primăria Bistriţa l-a construit cu bani obținuți prin accesarea unui credit bancar, a funcționat 10 zile în sezonul 2017-2018, iar costurile privind întreținerea s-au ridicat la suma de 202.834 de lei. În 2018-2019 a depășit ”performanța” cu încă patru zile, având un total de 14 zile de funcționare, iar în sezonul 2019-2020 pârtia mare s-a deschis în 23 ianuarie a.c. și s-a închis după patru zile de funcționare, pârtia mică rămânând deschisă până la începutul lui februarie.

Pârtia este construită la altitudinea maximă de 680 metri, este dotată cu telescaun pe pârtia mare (1.300 de metri), teleschi pe pârtia mică (300 de metri), instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă. Pârtia este întreținută de o echipă a Primăriei Bistrița, iar telescaunul este operat tot de personalul propriu autorizat al Primăriei Bistrița din cadrul Direcției Educație, Turism.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Wizz Air reia zborurile de pe Aeroportul din Cluj

observator

Câți turiști au vizitat județul Mureș în 2020

observator

Cum va fi vremea în Transilvania

observator