Observator Transilvan
Tehnologie

S-a creat „Curtea Supremă” a Facebook

Curtea Supremă” a Facebook, care va lua decizii în ceea ce privește conținutul nepotrivit și înlăturarea acestuia de pe platformă, și-a început activitatea.

Corpul independent, numit Comitetul de Supraveghere Facebook, se va ocupa de cazuri precum propaganda nazistă, discursul urii, nuditate, informații false privind pandemia sau indivizi și organizații periculoase.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Comitetul, creat la îndemnul fondatorului Facebook Mark Zuckerberg, a anunțat că va prioritize cazurile care „au potențialul să afecteze mulți utilizatori la nivel mondial, care au o importanță critică pentru discursul public sau ridică semne de întrebare asupra politicilor Facebook”.

Julie Owono, membru al comitetului și director executiv al grupului francez Internet Sans Frontieres, speră ca această inițiativă să stabilească „jurisprudența” care să ducă la standarde mai ridicate ale conținutului.

Membrii comitetului provin din mai multe țări și includ juriști, activiști pentru drepturile omului, jurnaliști, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, precum și un prim-ministru danez.

Compania a anunțat de asemenea că a creat un software care le va permite membrilor comisiei să analizeze cazuri de peste tot din lume.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Google investeşte 1 miliard de dolari pentru conţinut de presă de înaltă calitate

observator

28 de elevi defavorizați din județul Cluj vor primi gratuit tablete pentru școala online

observator

Prima strada smart din Romania. Unde se afla ?

observator