Observator Transilvan
Alte stiri Life Sport

Partiile rămân deschise în Romania

Pârtiile rămân deschise la noi în perioadă sărbătorilor, chiar dacă suntem în stare de alertă. Vor fi impuse însă reguli stricte pentru funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu. România se alătură astfel Austriei, Elveţiei şi Bulgariei, ţările europene în care se va putea schia iarna aceasta.

Veşti bune pentru sezonul de schi. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea spune „pârtie” şi anul acesta, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. În Masivul Postăvaru au fost puse în funcţiune peste 150 de instalaţii de producere a zăpezii artificiale.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

O parte din depozitele de zăpadă artificială din masivul Postăvaru sunt deja pregătite. Administratorii pârtiilor aşteaptă ca temperatura atmosferică să scadă sub 2,5 grade Celsius în mod constant pentru ca pârtiile să poată fi înzăpezite pe toată lungimea.

Dorin Drăgoi, administrator domeniu schiabil: Sperăm şi ne dorim cu toţii ca, undeva la începutul vacanţei de iarnă, să putem schia cel puţin în partea superioară a muntelui.

Deschiderea pârtiilor vine la pachet cu o serie de reguli de protecţie sanitară. Cea mai importantă dintre ele: mai puţini oameni în instalaţiile de transport pe cablu închise.

Telecabina Capra Neagră are o capacitate de 60 de persoane. Acum, însă, sunt admise la un transport cel mult 15 persoane cu tot cu însoţitorul de cabină. În plus, geamurile rămân deschise pe tot timpul transportului.

Ionuț Popescu, inginer transport pe cablu: Capacitatea şi tot ce înseamnă în interorul instalaţiei le putem controla pentru că suntem pregătiţi pentru asta.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Baschet feminin: 7 echipe inscrise in prima liga

observator

Cereri pentru asigurarea viilor

observator

Cum arata mama Vladutei Lupau?

observator