Observator Transilvan
Alte stiri Financiar

Banca Transilvania amendata cu 100.000 de euro

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancționat Banca Transilvania cu 100.000 de euro pentru încălcarea regulamentului general privind protecția datelor. Mai exact, s-a constatat că declarația solicitată unui client cu privire la modul în care intenționa să utilizeze o anumită sumă de bani a fost dezvăluită în spațiul public, fiind distribuită între angajații băncii și ulterior pe rețeaua de socializare Facebook. 

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 26 noiembrie 2020 o investigație la operatorul Banca Transilvania SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și (2) coroborate cu art. 5 lit. f) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Banca Transilvania SA a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 487.380 lei (echivalentul a 100.000 EURO).

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Investigația a fost demarată în urma primirii unor sesizări cu privire la încălcarea confidențialității și securității datelor personale.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Covid: 33.786 de decese !

observator

Fenomen astronomic în noaptea de 9 martie

observator

BOR: Lingurita folosită la impartasanie nu este sursa de infecție

observator