Observator Transilvan
Alba

Pesta porcina în Alba

Cazurile de PPA au fost depistate la porci domestici, din gospodării ale oamenilor. În cazul fiecărui focar, echipe de medici veterinari din cadrul DSVSA Alba, au luat măsuri specifice de prevenire a răspândirii îmbolnăvirilor, precum:

-dezinfecția exploatației și spațiilor, plasarea exploatației sub supraveghere, declanșarea anchetei epizootice, neutralizarea cadavrelor, informarea populației privind măsurile specifice, stabilirea zonelor de afectate, amplasarea de dezinfectoare pietonale, menținerea în exploatații a suinelor din zonele afectate și verificarea stării lor de sănătate etc. În fiecare caz a fost convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor pentru aprobarea măsurilor de stingere a focarelor.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Virusul pestei porcine africane este foarte contagios, poate fi răspândit prin contact direct cu porci infectați, fluide biologice provenite de la porcii contaminați și prin contact indirect prin intermediul echipamentelor agricole, camioanelor sau oamenilor care au venit în contact cu animalele bolnave.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Sabin Gherdan: „O decizie de a pune punct ediției 19/20 ar trebui analizată din toate punctele de vedere”

observator

A spart un bar

observator

Alba: Peste 1000 de consumatori lasati fara curent electric !

observator