Observator Transilvan
Alte stiri Financiar

Pensionarii își vor primi banii în perioada 1-15 ianuarie

Ministerul Muncii anunță că, în anul 2021, pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1-15 al fiecărei luni. Ministrul Raluca Turcan afirmă că a cerut instituțiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor.

Ministrul Raluca Turcan a stabilit, miercuri, 30 decembrie, cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și Companiei Naționale Poșta Româna, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plati pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituțiile funcționează cu program redus de sărbători, se arata într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanțelor solicitarea de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi. De asemenea, Casa Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenta toate ordinele de plata către Poșta Romana, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poșta Română vă primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plata pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu”, scrie în comunicat.

Related posts

Se dă startul cursei pentru finanțări de 100.000 de euro

observator

Cu declarația completata pot sa transport droguri ? Răspunsul Poliției

observator

Mii de romani au nevoie de transplant

observator