Observator Transilvan
Arad Bihor

Zeci de migranti la punctele de trecere a frontierei din Arad și Bihor

În data de 14.01.2021, în jurul orei 19.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig au desfășurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, pe raza localității Roșiori – judeţul Bihor a fost oprită, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în România. Polițiștii de frontieră au procedat la deschiderea și verificarea mijlocului de transport, fiind astfel descoperiţi, în interiorul acestuia, 18  cetăţeni străini. Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Diosig, pentru cercetări.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

 În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt, Tunisia, Irak, Siria, respectiv  Palestina, 16  adulți, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani și 2 minori, cu vârste între 10 şi 17 ani. Cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România și au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 14.01.2021, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, amidon de porumb pe ruta Bulgaria-Belgia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, cetățeni din Afganistan, trei adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România.

În aceeaşi zi, în  jurul orei 21.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 62 de  ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat Turcia. Şoferul transporta diverse mărfuri pe ruta Turcia – Germania.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Zeci de mii de oameni au trecut granița tarii

observator

Un nou spital Pediatric la Arad. Proiect de 40 de milioane de euro

observator

Aproape 90.000 de persoane au trecut granița Romaniei

observator