Observator Transilvan
Maramures

Operație în premiera la Spitalul Judetean din Baia Mare

Intervenție medicală în premieră realizată astăzi, 22 ianuarie, la Secția Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.  Pentru această reușită, echipa de cardiologi a utilizat noul angiograf avizat de Ministerul Sănătății și care a fost pus recent în funcțiune. S-a realizat o angiografie carotidiană și stentare de arteră carotidă la un bărbat de 68 de ani, cu istoric de AVC (accident vascular cerebral).

Intervenția a decurs fără complicații și a fost un real succes, fiind atent supravegheată de medicului primar cardiologie intervențională, Lucian Mărginean, șeful primului centru de stroke din România pentru pacienții cu accident vascular cerebral, din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureș. Acesta a  promis sprijin și în viitor pentru efectuarea intervențiilor de acest tip, punctând faptul că orice medic ar fi interesat să lucreze la unitatea spitalicească din Baia Mare având în vedere dotarea de ultimă generație pe care spitalul o are la dispoziție.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Existența celui de-al doilea angiograf performant și a unei echipe medicale pregătite pentru a gestiona situațiile de urgență în cazul accidentului vascular cerebral acut reprezintă o șansă reală la viață pentru pacienții care suferă de probleme cardiologice și neurologice. Atât locuitorii din Maramureș, cât și din județele limitrofe vor beneficia în mod direct de o terapie de înaltă performanță în condiții de siguranță și cu rezultate foarte bune”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, Vasile Bonaț.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Baia Mare are buget. Ce spune primarul ?

observator

Cele 7 persoane retinute pentru trafic de droguri, arestate preventiv

observator

Țigări în valoare de 9.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră

observator