Observator Transilvan
Alte stiri

Și Danemarca pregătește un pasaport digital

Autoritățile daneze au anunțat miercuri că în 3 sau 4 luni vor avea pregătit un pașaport digital pentru cei care au fost vaccinați anticoronavirus cu scopul de a accelera redeschiderea activităților.

De la sfârșitul lunii februarie, pe platforma online pe care se află datele lor medicale personale, danezii vor putea consulta informații cu privire la vaccinare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Va fi ca un pașaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil și care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată. Ca țară, trebuie să știm să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem”, a declarat într-o conferință de presă ministrul de finanțe interimar Morten Bodskov, care a adăugat că, odată ce soluția digitală va fi gata, va trebui să se discute cum anume poate fi folosit acest pașaport, ceea ce va depinde și de situația epidemiologică din țară.

Autoritățile sanitare daneze au informat încă de acum o lună că pregătesc un pașaport pentru persoanele vaccinate, inițiativă care a declanșat proteste în rândul unor partide, care consideră că ar putea provoca o divizare socială și marginalizarea grupurilor de cetățeni care nu au primit vaccinul.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Tragedie ! Un roman a murit in Germania !

observator

Azi este Sâmbăta Mare. Ce e bine să faci înainte de Invierea Domnului

observator

Călătorii care vin cu trenul din Italia în Romania, intra direct în carantina

observator