Observator Transilvan
Life Satu mare

„Ziua Internaţională a Cititului Împreună” marcată de Biblioteca Municipală Carei

Ziua Internaţională a Cititului Împreună” sau „Ziua internaţională a cititului cu voce tare” este un eveniment global inițiat de Asociaţia LitWorld și marcat în peste 100 de țări și se sărbătorește în prima miercuri din luna februarie. În România evenimentul a început să fie marcat din 2015, Asociaţia „Citim Împreună România”, organizând acțiuni în acest sens.

În 2017 Biblioteca Municipală Carei s-a alăturat acestei mișcări organizând evenimente și manifestări de promovare a lecturii cu voce tare în comunitatea noastră.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Anul acesta ”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” s-a sărbătorit în 10 februarie și s-a desfășurat sub deviza „Împreună salvăm planeta”. Datorită condițiilor speciale de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, evenimentul a avut un caracter mai restrâns. Astfel, au fost lecturate povești elevilor din clasa a IV-a A, înv. Lorena Iluțan, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei, respectiv clasa pregătitoare A, înv. Angela Gorgan, și clasa a III-a C, înv. Tóth Márta, de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei. Au fost citite poveștile „E și treaba mea” de Mihaela Coșescu, „Dințică în regatul Zânei Merciluță” de Andrei Dumitrașcu și „Pete motanul ador tenișii albi” de Eric Litwin, iar lectura lor a fost realizată de bibl. Corina Nuna, directoarea Bibliotecii Municipale Carei,  și Nicoleta Latiș, bibliotecar la secția de copii. Tuturor participanților li s-a oferit un semn de carte cu însemnele evenimentului, precum și diplome de participare.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Tinerii ajutati sa-si gaseasca un job

observator

Centrul „Floarea de Colt” din Halmeu, vizitat de Moș (Foto)

observator

Doi directori și-au prezentat bilantul în fata prefectului

observator