Observator Transilvan
Sport

Baschet: ACS KSE Targu Secuiesc învinge Agronomia Bucuresti

În prima partidă restantă din Liga Națională de baschet feminin, ACS KSE Târgu Secuiesc a câștigat pe teren propriu disputa cu Agronomia București, scor 66-45. Pe sferturi, tabela a indicat 20-12, 20-11, 10-14 și 16-8.

Echipele de start

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Târgu Secuiesc: Taneira Wilson, Timea Czimbalos, Chelsea Mitchell, Apolonia Thomas, Paula Lenart

Agronomia: Georgiana Plăvițu, Maria Militaru, Romina Filip, Mihaela Chelariu, Anca Șipoș

Formația din Covasna a început partida cu un run de 7-0, iar ulterior oaspetele s-au apropiat la doar 3 lungimi, scor 13-10. Târgu Secuiesc s-a distanțat la 12 puncte pe tabelă în startul actului doi, 24-12, dar un coș înscris de Șipoș a micșorat ecartul la 8 lungimi, 24-16. 

Un parțial de 9-0 al gazdelor încheiat cu o reușită al lui Wilson din apropiere a dus scorul la 33-16. Până spre finalul reprizei, ecartul s-a majorat la 20 de puncte după ce Thomas a marcat de la semi-distanță, 40-20. Șipoș a stabilit scorul pauzei cu un coș din spatele semicercului, scor 40-23.

Filip a punctat din afara arcului de cerc la prima acțiune din sfertul trei, 40-26. Aceeași Anca Șipoș a redus diferența de scor la 11 puncte, 40-29. Agronomia a reușit să se apropie și la 7 lungimi după liberele transformate de Filip, 44-37, dar sfertul trei s-a încheiat la scorul de 50-37.

În ultimele zece minute, gruparea pregătită de Jozsef Molnar s-a distanțat treptat și mai mult pe tabelă și a obținut în cele din urmă o victorie categorică în fața echipei bucureștene.

Covăsnencele au avut un procentaj de 40% la aruncările de 2 puncte, față de 23% al adversarelor. De asemenea, ACS KSE a transformat 79% din liberele primite, în comparație cu un procentaj de 60% înregistrat de Agronomia la acest capitol. Totodată, Târgu Secuiesc a reușit 57 de recuperări, în timp ce trupa din Capitală a recuperat mingea de 44 de ori.

Chelsea Mitchell a avut 21 de puncte, 13 recuperări, 2 intercepții și 2 pase decisive pentru Târgu Secuiesc. Taneira Wilson a adunat 20 de puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri și 3 intercepții. Paula Lenart a contribuit cu 13 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

De cealaltă parte, Anca Șipoș s-a remarcat cu 19 puncte înscrise, la care a adăugat 13 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive și un capac. Romina Filip a contabilizat 13 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții, un assist și un capac.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Cu cine joaca UTA ?

observator

Vrei sa ai o seara de neuitat, alături de copilul tău, pe Arena Naționala ? Inscrie-te pentru acces gratuit !

observator

Dan Fleșeriu: „Am reușit `performanța` să terminăm meciul fără aruncare la coș în 26 de secunde”

observator