Observator Transilvan
Alte stiri Satu mare

Drumul Expres M49 din Ungaria va continua si in judetul Satu Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, s-a întâlnit astăzi cu dr. Palkovics László, ministrul Inovării și Tehnologiei din Ungaria. La întâlnirea desfășurată în sala mică de ședințe a CJ s-au abordat teme precum dezvoltarea comună transfrontalieră a județelor Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg, modernizarea infrastructurii transfrontaliere dintre România și Ungaria, respectiv conectarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare la drumul expres M49.

Necesitatea unei autostrăzi între România și Ungaria care să atingă și județul Satu Mare a fost formulată de mai bine de 20 de ani. Conform situației actuale, autostrada M49 va trece frontiera pe linia Csenger-Oar și se va conecta cu Autostrada Nordului Satu Mare-Suceava, a cărei porțiune, între Satu Mare și Baia Mare, figurează deja pe lista investițiilor finanțate din planul de Dezvoltare Regională. Aici va fi construit un nou punct de trecere a frontierei între comuna Oar din județul Satu Mare și orașul Csenger din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria). Acest proiect este una dintre cele mai importante investiții atât pentru județ, cât și pentru întreaga regiune, deoarece va contribui în mod semnificativ la dezvoltarea economică și turistică a regiunii” a declarat Pataki Csaba.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Se va începe în curând achiziționarea terenurilor, vara aceasta pot apărea deja și proiectele de achiziție publică pentru construcția drumului M49 dintre Mátészalka și Ököritőfülpös”, spune ministrul amghiar.

Ministrul a adăugat faptul că în această primăvară poate fi încheiat contractul pentru continuarea drumului din Csenger până la frontiera cu România, după care, planurile de execuție ar fi încheiate în decursul unui an. Având în vedere că Satu Mare este situat în apropierea graniței cu Ungaria și Ucraina, este o localitate potrivită pentru cooperarea transfrontalieră. Mai mult, reședința de județ își consolidează rolul regional prin Parcul Industrial de 70 de hectare, respectiv prin Aeroportul Internațional. Legăturile dintre zona de dezvoltare economică a Ungariei de Nord-Est și județul Satu Mare merită consolidate la nivelul învățământului superior, formării profesionale și în materie de inovare.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Minori dispăruți din Timis, depistati la Satu Mare

observator

Ziua Națională a Austriei marcată printr-o expoziție online de imagini

observator

Olimpia Travel suspenda temporar toate cursele externe

observator