Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Controale noi în blocurile ANL

Chiriașii din blocurile ANL vor plăti, din acest an, sume mai mari administrației locale, îndeosebi cei care au împlinit 35 de ani. Ca să afle dacă locuiesc într-adevăr în aceste imobile sau le-au subînchiriat, aleșii locali au stabilit că vor face o comisie care va bate din ușă în ușă.

Consilierul PMP Ștefania Stere a spus că momentul acestor majorări este nepotrivit fiindcă mulți oameni care locuiesc în blocurile ANL sunt cazuri sociale, iar pandemia i-a lovit și pe ei. Ea a cerut ca anumiți coefienți să nu fie aplicația la valoarea lor maximă, așa cum s-a prevăzut de executiv, respectiv la nivelul maxim al coeficientului de venit.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Directorul Direcției Patrimoniu din Primăria Bistrița, Vasile Marina, a explicat la cererea aleșilor locali cum se calculează noile chirii: ”Sunt patru factori care influențează valoarea chiriei. Unul este prețul de înlocuire aprobat care se calculează în baza unei formule. Se înlocuiesc doar valorile contractelor care sunt în derulare pentru execuția blocurilor ANL din țară cu cele care au fost finalizate în ultimii doi ani. Se face o medie și rezultă un preț. De aici rezultă o majorare. În fiecare an, prețul pe mp construit crește la orice bloc, indiferent că discutăm de stat sau private. Al doilea criteriu se referă la inflație, care a fost calculată la 2,63, iar al treilea este vârsta chiriașului. Cei care împlinesc 35 de ani, din luna următoare împlinirii, crește cu un anumit procent care influențează cuantumul chiriei. Mai există un element, un coeficient de 1,5%, care reprezintă valoarea ce rămâne din chirie autorității locale pentru reparații capitale. Din cele patru elemente rezultă chiria care se calculează anual”.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Copiii sub 14 ani vor avea buletine

observator

Circulația interzisă după ora 22.00

observator

Vaccinarea va fi obligatorie ?

observator