Observator Transilvan
Arad

27 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan depistați de poliţiştii de frontieră arădeni

În data de 10 martie, în jurul orei 12.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean polonez, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte decorative, pe ruta Grecia-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 17, respectiv 21 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot ieri, acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari, un cetăţean turc, respectiv un iranian. Şoferii transportau profile metalice, plăci de rigips, grupaje şi ceramică pentru diferite societăţi din Franţa, Cehia, Austria şi Suedia. În urma controalelor mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentelor de marfă, douăzeci şi cinci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Firmele, obligate să își decaleze programul de lucru

observator

A ajuns cu mașina în șanț

observator

Probleme mari în agricultura si zootehnie. Solicitarile fermierilor

observator