Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Pensionarea la 70 de ani !

Ministrul Muncii a explicat că orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte.

Românii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul. Ea a explicat că proiectul de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază.

Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani”, a declarat ministerul Muncii.

Potrivit Ralucăi Turcan, vârsta de pensionare rămâne aceeași. Cu toate acestea, Guvernul oferă o șansă celor care vor să muncească până la vârsta de 70 de ani. Acest lucru se poate rezolva printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani”, a sublinuat ministrul.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Tamponare in intersectie. Un ranit (Foto)

observator

Prapadul a pornit de la o lumanare

observator

Polițist reținut pentru luare de mita și trafic de influența

observator