Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Restrictii. De azi intra în vigoare noile reguli

Starea de alertă va fi prelungită în România cu încă 30 de zile, începând de duminică 14 martie, zi în care intră în vigoare și măsura prin care deplasarea în afara locuinței este restricționată între orele 22.00 și 05.00, în prezent ora de început a restricției fiind 23.00.

La verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere. La verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Cele mai importante măsuri: obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice închise și deschise, la locul de muncă, în spațiile comerciale și în mijloacele de transport în comun, interzicerea reuniunilor prilejuite de sărbători/aniversări/petreceri în spații deschise și închise (publice și private), interzicerea deplasărilor în afara locuinței în intervalul orar 22.00 – 05.00 (cu câteva excepții și doar pe bază de declarație pe propria răspundere sau adeverință eliberată de angajator), interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci, magazine deschise până la ora 21.00.

România s-a aflat în stare de urgență în perioada 16 martie – 14 mai 2020, iar din 15 mai 2020 până în prezent – în stare de alertă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Accident între Zlatna și Alba Iulia

observator

Mocănița din Sovata și-a reluat activitatea

observator

Incendiu ! Anexa gospodareasca distrusa de foc ! (Foto)

observator