Observator Transilvan
Alba

Focar de pesta porcina în Alba

România înregistrează 300 de focare active de pestă porcină africană (PPA) în 29 de judeţe. Numărul acestora este în scădere, însă în Alba și alte șase județe acestea sunt nestinse de anul trecut.

Reprezentanţii ANSVSA spun că motivul este că au apărut focare noi în aceleaşi zone, ”aspect care confirmă faptul că măsurile stabilite în zonele de protecţie şi supraveghere nu au fost respectate în totalitate”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Din analiza focarelor active (300) rezultă că în unele judeţe (Gorj, Sibiu, Alba, Ilfov, Mehedinţi, Bihor, Giurgiu) există un număr de 91 focare de PPA confirmate în anul 2020 care nu s-au stins până la această dată. Motivul pentru care nu au putut fi stinse se datorează apariţiei de focare noi în aceleaşi zone, aspect care confirmă faptul că măsurile stabilite în zonele de protecţie şi supraveghere nu au fost respectate în totalitate.

Din acest motiv Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus luarea unor măsuri de urgenţă astfel încât să fie prevenită apariţia de noi focare de PPA în jurul celor deja existente, iar după îndeplinirea condiţiilor legale acestea să fie stinse şi ridicate restricţiile în zonele respective. (…) Judeţele care au mai multe focare active, au focare nestinse din anul 2020”, precizează reprezentanţii ANSVSA.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Cod portocaliu în toata Transilvania (Foto)

observator

Veste buna ! Se ridica restrictiile

observator

Ucigas trimis in judecata

observator