Observator Transilvan
Bihor

Bihoreni retinuti pentru furtul unui seif

Un afacerist din Oradea, Sebastian Ivan şi un smecher celebru, Cosmin Făt, au fost reţinuţi în aceasta seara (azi, 25 mai), într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care vizează furtul unei uriaşe sume de bani de la un cunoscut milionar.

Furtul a fost comis în decembrie, anul trecut. Hoţii au intrat în sediul firmei Madrugada din Palota, de unde au plecat cu seiful în care proprietarul firmei, Sergiu Turcu, avea cel puțin 200.000 euro, 200.000 lei şi mai multe lingouri de aur.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Jaful din decembrie, s-a comis la pont, căci hoţii au reuşit să evite declanşarea sistemului de alarmă, nu au fost sesizaţi de paznici, iar ulterior nici nu au putut fi identificaţi căci, deși camerele de supraveghere i-au surprins, ei purtau cagule şi haine închise la culoare.

De-a lungul ultimelor luni s-au desfăşurat mai multe percheziţii, persoanele din cercul de suspecţi au fost ridicate pentru prelevarea de probe ADN, investigatorii refuzând, însă, să facă publice informaţii despre stadiul cercetărilor.

Cert este că, azi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor i-au ridicat pe Sebastian Ivan, pe Cosmin Făt, dar şi pe soţia acestuia din urmă, care au fost audiaţi ore în şir la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. La finalul audierilor, Ivan şi Făt au fost reţinuţi pentru câte 24 de ore.

Sebastian Ivan, 38 ani, patron al unei firme de amenajări interioare, respectiv prietenul său Cosmin Făt, 36 ani, evazionist şi escroc celebru, condamnat pentru pagube de aproape 1 milion de lei după ce a cumpărat mărfuri plătind cu file cec fără acoperire, au mai fost „tovarăşi” într-un dosar penal, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să cumpere ţigări de contrabandă în valoare de 55.000 de euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare.

În afacerea care s-a derulat într-un restaurant din Satu Mare, în 2013, au mai fost implicate personaje cunoscute: Gavril Rohozneanu (fratele unui lider din lumea interlopă arădeană, Uţu Rohozneanu), celebrul hoţ de maşini Ovidiu Bocşa, Ionuţ Druţă, zis „John” sau „părintele”, fiul preotului ortodox din satul Margine, şi recuperatorul Ştefan Luczo.

Escrocheria a fost dejucată de procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care le-au întins o cursă interlopilor şi i-au surprins chiar în timp ce încercau să dispară cu ţigările.

La acea vreme, Făt şi Bocşa s-au refugiat într-o clădire din apropiere, de unde poliţiştii au reuşit să-i scoată doar cu focuri de armă. Nici interlopii rămaşi în restaurant nu s-au predat uşor, luându-se la bătaie cu mascaţii, care au reuşit în final să-i imobilizeze.

Ovidiu Bocşa, Gavril Rohozneanu, Cosmin Făt şi Ionuţ Druţă, au fost condamnați la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare, Ştefan Luczo a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 5 ani, în timp ce Ivan a încasat 3 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

https://www.amsieu.ro

Related posts

Zece persoane trimise în judecată într-un dosar de trafic de țigări

observator

Prins în flagrant de polițiști, în timp ce fura arbori

observator

Bani pentrul cultele religioase din Bihor

observator