Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Au început inscrierile la Bacalaureat

Luni, 31 mai, au început înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2021, calendarul stabilit în toamna anului trecut urmând să fie respectat indiferent de situația epidemiologică. Bacalaureatul va fi organizat în două sesiuni, una de vară și una de toamnă, iar probele se vor susține cu prezență fizică.

Începând de astăzi, 31 mai, absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Examenul va începe în 28 iunie, cu proba scrisă la Linmba şi literatura română.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Peste 100.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină probele.

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat începe în 31 mai şi durează până în 4 iunie.

Bacalaureat 2021. Probele de competențe nu se vor mai susține nici în acest an, ci vor fi echivalate
Rezultatele de la simularea Bacalaureat 2021. 40,71% dintre elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari

Ministrul Educaţiei afirma, recent, că Bacalaureatul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 de candidaţi, el menţionând în acest context că aproximativ 30.000 dintre aceştia s-au vaccinat împotriva COVID-19. Totodată, Sorin Cîmpenu a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Potrivit calendarului, înscrierile la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 se desfăşoară în perioada 31 mai – 4 iunie.

Pentru sesiunea de toamnă, august – septembrie 2021, înscrierile absolvenţilor de liceu vor avea loc în perioada 19 – 26 iulie 2021.

La examenul de Bacalaureat 2021 se pot înscrie candidații din seria curentă, cât și cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul. Este important de menționat că elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

De asemenea, candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat să funcţioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti, potrivit Ministerului Educației.

Acte necesare pentru înscrierea la Bac în 2021

Actele necesare pentru înscrierea la Bac în 2021 sunt următoarele, potrivit metodologiei publicate pe site-ul Ministerului Educației.

Înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, în perioada 31 mai – 4 iunie, după cum urmează:

a) pentru candidaţii din seria curentă, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor. Odată cu tabelele, profesorii diriginţi depun şi fişa-tip informatizată, tipărită şi semnată de fiecare candidat, în care acesta îşi asumă opţiunile pentru disciplinele de studiu prevăzute pentru probele la alegere, la care doresc să susţină examenul de bacalaureat.

b) pentru candidaţii din anii precedenţi şi pentru candidaţii din seria curentă, în cazul celei de a doua sesiuni, înscrierea se face, în perioada 31 mai – 4 iunie, de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor

c) pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu.

https://www.amsieu.ro

Related posts

​Programul „Prima casa” va continua

Arde o casa în Salaj

observator

Material lemnos, confiscat de polițiști

observator