Observator Transilvan
Alte stiri

Fără carantină pentru minorii cu părinţi vaccinaţi

Comisia Europeană propune țărilor membre reguli noi de călătorie pentru familiile care au copii mai mici de 12 ani și care nu pot fi vaccinați anti-COVID19. Executivul european recomandă ca minorii ai căror părinți sunt complet vaccinați să nu fie nevoiți să stea în carantină, indiferent de țara din care călătoresc.

De asemenea, conform propunerii Comisiei, copiii mai mici de 6 ani ar trebui să fie exceptați de la testare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți – de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore”, a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție.

Propunerile Comisiei Europene, inclusiv cea referitoare la scutirea minorilor de carantină, vin în condițiile în care Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Trăznaia de pe uliță. Poarta cu „sunărie”

observator

A inregistrat recordul la viteza

observator

Situatia la granita, in ultimele 24 de ore

observator