Observator Transilvan
Mures

Cauzele exploziei de la Azomures

Concluzii preliminare ale investigării evenimentului tehnic. Continuă implementarea măsurilor care să limiteze oricând escaladarea unui incident, anunță Azomureș într-un comunicat emis în urmă cu câteva minute.

Echipa de investigare a Azomureș, împreună cu autoritățile IGSU București, ISU Mureș, Garda de Mediu Mureș, APM Mureș, IPJ Mureș și ITM Mureș, confirmă că evenimentul de astăzi a fost generat de cedarea unei porțiunii de sub sudura unei conducte. Conducta la care a apărut avaria face parte dintr-un sistem de conducte autorizat ISCIR pentru funcționare în data de 30.07.2013, având ultima verificare tehnică în utilizare în data de 16.01.2019, și scadența următoarei inspecții tehnice în utilizare fiind în data de 06.01.2022.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Sudura a fost verificată cu raze X în anul 2020, iar rezultatul a fost conform. Motivul cedării conductei va fi următoarea etapă a investigației și necesită o analiză realizată de către experți independenți. Rezultatele finale sunt așteptate în următoarele săptămâni.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Elevii vor fi supravegheati în pauze

observator

Au împușcat un cerb de 6000 de euro

observator

Incendiu la Ercea!

observator