Observator Transilvan
Arad Bihor Cluj Life

Targul de fete de pe Muntele Gaina, anulat

Ediția din acest an a Târgului de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare și cea mai cunoscută sărbătoare populară în aer liber din România, a fost anulată din cauza vremii total nefavorabile, decizia fiind luată pentru a nu pune în pericol viața participanților.

Precizăm că zona Munților Apuseni a intrat vineri sub avertizare cod roșu de vreme severă iminentă, inundații, ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, mai multe localități din zonă fiind deja grav afectate de viituri.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Avertizarea a rămas valabilă și pentru ziua de sâmbătă. În acest context, organizatorii Târgului de Fete, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena”, au cerut Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență să analizeze dacă sărbătoarea poate sau nu să mai fie organizată în condiții de siguranță pentru participanți, iar în urma consultărilor s-a decis anularea evenimentelor programate pentru sâmbătă și duminică pe Muntele Găina.

Măsura s-a bazat, în special, pe faptul că manifestarea ar fi adunat mii de participanți din cel puțin 5 județe (Alba, Hunedoara, Bihor, Arad și Cluj), dar și pentru că drumul de acces pe Muntele Găina nu mai prezintă siguranță de trafic.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Targ de Craciun online la Satu Mare

observator

The Pussycat Dolls, Iggy Azalea, Eric Prydz, Amelie Lens și Charlotte de Witte la UNTOLD 2020

observator

„Suflet sensibil” la castel

observator