Observator Transilvan
Turism

Zona ecoturistica în satul Berindan

Centrul de Informare Turistică „Magia Someșului”, inaugurat astăzi, 18 august, în satul Berindan (comuna Odoreu) este poarta de intrare spre noua zonă ecoturistică, amenajată pe o suprafață de 32,99 ha, în zona cursului inferior al râului Someș, printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria.

Prin proiectul „Coridor verde fără frontiere“, pe lacul de la Berindan au fost amenajate 3 puncte de observare ornitologică, iar în jurul lacului a fost realizată o pistă pentru bicicliști. În continuarea proiectului, lacul va fi populat pentru pescuit sportiv și va fi amenajată o plantație de nuferi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Vă propun să continuăm proiectul în colaborare cu Primăria Satu Mare și comuna Odoreu și să legăm această pistă de biciclete de cea a municipiului Satu Mare. Astfel, vom putea vorbi într-adevăr de ecoturism, de turiști care nu distrug natura. Le dăm astfel sătmărenilor șansa să ajungă în aceste locuri minunate prin mijloace de transport ecologice. Am tot spus, încă din 2016, că în zilele noastre râul Someș nu mai trebuie tratat ca un potențial pericol ci trebuie exploatat din punct de vedere turistic, prin crearea unor infrastructuri de agrement. Consider că odată finalizat, acest proiect de mediu va transforma comuna Odoreu într-o zonă turistică extrem de atractivă. Haideți să le arătăm copiilor noștri ce zone frumoase avem chiar aici, în județ. Nu trebuie să mergem mii de kilometri pentru a vedea vietăți foarte rare sau zone extraordinare”, a declarat președintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Se redeschide Transfagarasanul !

observator

Traseul „300 de Scari” pe care trebuie sa il parcurgeti o data in viata

observator

Un turist s-a accidentat

observator