Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Sport

Bistrita: Elevii din familiile modeste vor putea face sport in bazele private

Elevii din Bistrița care provin din familii modeste vor face sport în baze private pe banii municipalității în baza unui abonament de 80 de lei lunar, Consiliul Local aprobând, în ultima ședință, un regulament privind stimularea de către Consiliul Local al municipiului Bistriţa a elevilor proveniţi din familii aflate în dificultate, beneficiari ai unei burse sociale din municipiul Bistriţa, în vederea practicării sportului.

Consilierul PMP Ștefania Stere a cerut inițial ca beneficiarilor programului să li se ceară media 10 la purtare și media 7 ca medie generală.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Și acești elevi care provin din familii sărace au obligația de a avea un comportament corespunzător, de a nu lipsi de la școală și de a avea rezultate cât de cât rezonabile. Chiar dacă sunt din familii sărace, ei pot învăța, iar aceste burse să fie nu doar un ajutor, ci și un fel de răsplată pentru cei care sunt încadrați în mediul școlar. Aceste două condiții să fie îndeplinite cumulativ împreună cu celelalte două condiții”, a spus ea.

Primarul Ioan Turc a intervenit în calitate de inițiator al proiectului și a menționat că orice restrângere a numărului de elevi care au vocația de a intra în program nu este benefică: ”Discutăm de un număr de aproximativ 550 de elevi cărora li se adresează acest program și fac mențiunea că sportul e în sprijinul inclusiv al copiilor care au anumite tulburări de comportament”.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Sarbatori in pandemie

observator

Cum va fi vremea în Transilvania ?

observator

Raliul doamnelor la Satu Mare

observator