Observator Transilvan
Life Satu mare

Expozitie la castel

Vineri, 10 septembrie, de la ora 17:00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc vernisajul expoziției artistului Ákos Petróczki, intitulate „Mâini”.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent la Centrul de Promovare a Turismului Cultural, după care dr. Hágó Attila Nándor a spus câteva detalii despre expoziție, iar Artistul vizual Stefan Gnandt l-a prezentat pe artist și a adus în discuție aspecte interesante despre tematica abordată și stilul în care pot fi încadrate lucrările acestuia.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Un loc important ocupă în creația sa îl reprezintă seria „Mâini”, care au fost creată în perioada 2006-2020. Artistul a adus la Carei cele mai reprezentative picturi din această serie.

Artistul a folosit în lucrările sale mai multe stiluri și tehnici. Creațiile sale sunt uimitoare și grotești. Pe lângă materiale clasice cum ar fi lemnul și pânza, pictează pe sticlă și metal, dar folosește și obiecte de casă obișnuite (oglindă, piese de mobilier) ca suprafață de pictat, prin care aceste piese revin la viață ca un obiect de artă.

Expoziția care se găsește în Galeria de artă de la etajul castelului poate fi admirată până la sfârșitul lunii septembrie.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean Satu Mare – secția Carei, cu sprijinul Fundației Centrul de promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Satu Mare: 198 de carantinati !

observator

Când se redeschid restaurantele ? A fost stabilită data !

observator

Accident cu trei răniți. Un bărbat încarcerat (Foto)

observator