Observator Transilvan
Alte stiri Life

Expozitie de palarii la Cluj

Creațiile satmarencei Brigitta Dachmann, designer de pălării care a decedat în urmă cu o lună la doar 29 de ani, vor fi expuse în cadrul unui eveniment, începând de azi, 24 septembrie și până în 3 octombrie în apropierea Clujului, la Trovantland.

Pentru comunitatea artistică din Cluj este o adevărată pierdere, considerăm că munca și pasiunea Briggitei trebuie puse în valoare, iar acum facem acest lucru printr-o expoziție dedicată ei”, declară Cristina Cantemir, președintele Asociației „Art Mirror”, organizație din care făcea parte Brigitta.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Vor fi expuse aproximativ 20 de pălării din mai multe colecții lansate de Brigitta. Pe lângă pălării și fotografii, printre creațiile care vor putea fi văzute la expoziție se află un tablou cu chipul Brigittei, realizat de arhitecta și artista Ioana Man, precum și o lucrare comună la care au contribuit 13 artiști care au cunoscut-o. E vorba despre o lucrare complexă, compusă din mai multe bucăți, ca un puzzle. Prin unirea bucăților de puzzle, participanții vor descoperi o imagine cu Brigitta.

Expoziția „Hatiful Exhibiton” poate fi vizitată în perioada 24 septembrie – 3 octombrie 2021, în spațiul de evenimente Trovantland Cluj de pe Dealul Feleacului, sat Gheorgheni nr 530, comuna Feleacu.

Programul de vizitare este de până duminică între orele 10.00-20.00, iar în restul săptămânii între orele 13.00-20.00.

Intrarea este liberă.

Designerul Brigitta Dachmann a decedat luna trecută, în august 2021, la doar 29 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral din cauza unei malformații pe creier, o afecțiune medicală de care nu știa că suferă. Era originară din Satu Mare, dar locuia la Cluj de mai mulți ani.

În urmă cu patru ani, Brigitta își așeza în oglindă prima pălărie creată de ea și, nu după mult timp, a lansat Hatiful, proiect care are ca obiectiv crearea de pălării personalizate, adresate unui public interesat de modă.

Sursa: www.cluju.ro

https://www.amsieu.ro

Related posts

Începe vizarea carnetelor de rentă viageră

observator

Perchezitii. Grup infractional alcatuit din 18 persoane

observator

Covid Romania: 17.098 de decese !

observator