Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Financiar Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Vor incasa amenzi la greu

Noi măsuri pentru combaterea „muncii la gri” intră în vigoare din 20 octombrie. Ordonanța de Urgență 117/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, a fost publicată în Monitorul Oficial. Amenzile pe care le pot primi angajatorii se ridică la 200.000 de lei.

Dacă angajatorul oferă un salariu net mai mare decât cel înregistrat în ștatul de salarii și declarat prin declarațiile fiscale aferente poate primi o amenda cuprinsă între 8.000 la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație. Cuantumul maxim al amenzii nu poate să depășească 100.000 lei.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

De asemenea, primirea la muncă a unuia sau mai mulți salariați peste durata stabilită printr-un contract de muncă cu timp parțial este sancționată contravențional cu amendă de la 10.000 la 15.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație. Cuantumul maxim al amenzii nu poate să depășească suma de 200.000 lei.

Întârzierea la plată a salariului cu mai mult de o lună ulterior datei de plată agreată prin contractul de muncă se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat la care s-a întârziat plata salariului. Fac excepție și nu pot fi sancționați contravențional acei angajatori aflați în sfera Legii nr. 85/2014 privind combaterea insolvenței.

https://www.amsieu.ro

Related posts

S-a încheiat modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, dintre Carei și Căpleni

observator

Un nou cutremur in Romania

observator

Totul se amâna ! Ce ne pregătesc Iohannis și Guvernul Orban ?

observator